Milyen hómarót vegyek?
2014. október 26. írta: Zoelt

Milyen hómarót vegyek?

Ha hómarót szeretnénk vásárolni, akkor nem árt, ha az alábbi szempontokat átgondoljuk rendelés előtt.

 - Mennyi helyünk van, hogy elszórjuk a havat?

-10 perc, vagy 30perc munkaidő elég?


Az egy fokozatú gép természetesen saját erőnket használja, tehát nekünk kell nekirugaszkodni a hófalnak. :) Nagy területen igen fáradságos a munkavégzés egy ilyen géppel, hiszen egy darab marófej van, ami felszedi és kitolja a havat.

A kétfokozatú gépnél a szórólapátot egy marócsiga mögött helyezik el. Így a csiga által felmart havat egy szórólapát kiröpíti a kifújónyíláson. Itt már kerékhajtás is van, így nyilvánvaló, hogy ezen gépek hatékonysága megsokszorozza a meghajtás nélküli társaikét.Létezik akár gumitalpas verzió is, ami hasonlít egy lánctalpas futóműve, de természetesen hagyományos kerékmeghajtású verzió is létezik. Ezek a gépek rendelkeznek előremeneti, és hátrameneti fokozatokkal is. Akár önindítóval is rendelhetőek ezek a gépek, amik egy külső hálózatról indulnak. Ezen gépek már extrákban is bővelkednek, például:

    kezelőpultról mechanikusan/elektromosan irányítható kidobókürt
    az éjszakai munkákhoz megvilágítás
    fűthető markolat
    a marócsiga magasságának manuális beállítása

 

Ezen gépek vásárlásánál nagyon fontos megjegyezni, hogy a megbízható márka, és szervizhálózat elengedhetetlen. Inkább áldozzunk kicsivel több pénzt arra, hogy sokáig megbízható géppel dolgozhassunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://termekkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr396798783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása